Stitch

IMG_0614

Zij is geboren op 7 mei 2003 bij een gezin in Zeeland.

Mijn zus Heidi en haar man Henri waren op zoek naar een half Brits korthaar en vond hun adres via internet, toen zij daar ging kijken vroegen ze ons mee te gaan en toen wij daar kwamen had de andere kat van het gezin net 5 dagen daarvoor een nestje gekregen. Heidi en Henri namen Misty uit het nest van de Brits korthaar en omdat wij gezelschap voor Moortje zochten en wij Stitch zoveel op haar vonden lijken besloten wij haar te nemen uit het ander nest.

Toen zij 5 weken later voor het eerst kennis maakte was het even aftasten maar binnen no-time waren ze dikke vriendinnen en nam Moortje een beetje de moeder rol over omdat Stitch nog vrij jong was om al bij haar moeder weg te zijn. Veel mensen die een nestje bij hun kat krijgen willen de kittens vaak zo snel mogelijk kwijt, maar eigenlijk is het voor de kittens beter als ze bij de moeder blijft tot ze minstens 9 weken oud zijn.

‘s Morgens als ik in de badkamer mijn tanden stond te poetsen kwam ze me gezelschap houden en liep te paraderen over de rand van de wasbak. Stitch had een lief en onafhankelijk karakter, zij was een vrij dominant poesje en probeerde alles naar haar poot te zetten. Zij had in ons eerste huis een slaapkamer toegeëigend als haar domein en was daar het grootste deel van de dag te vinden in haar hangmat aan de radiator.

Nadat wij verhuisd waren mochten de kitten niet meer op de bovenverdieping komen en is de hangmat beneden neer gehangen.

25 januari 2016 ben ik met Stitch naar de dierenarts gegaan omdat ze van het ene op het andere moment heel suf was geworden, haar urine was niet goed en de dierenarts dacht aan of een ontsteking of iets met haar nieren. Antibiotica mee gekregen voor 14 dagen, maar het heeft niet mogen baten 30 januari 2016 heb ik afscheid genomen van Stitch. ‘s middags nog geknuffeld en ‘s avonds heeft ze ons verlaten, het lijfje kon niet meer.

You are out of sight but never out of my heart.