Mickey

IMG_1211

Hij is geboren op 19 maart 2004 en heet officieel C’est la Vie! Van Gronsfelt, maar wij hebben Mickey als roepnaam gegeven. Mickey is een volras Brits korthaar met stamboom.

Ik was op internet aan het zoeken naar een dekkater voor Misty de kat van Heidi, zij wou graag haar half britje laten dekken door een vol brit, toen ik op kittenbemiddeling kwam en besloot om ook eens bij de kittens te kijken en daar zag ik hem staan als enige nog over uit een nest van 5. Ik vond het vooral een mooi kitten door de kleur, maar we zouden nog even wachten voor we er weer een kat bij zouden nemen. Nu is het toeval dat de vader van Mickey ook beschikbaar is als dekkater en Heidi haar keus op hem had laten vallen, ik dus mee om de(k)kater te keuren. Ik zei nog voor we er waren, dat kitten zal allang besproken zijn anders was ik niet meegegaan. Wat bleek nu Mickey was nog steeds beschikbaar en je raadt het al, dit werd de aanschaf van onze eerste Brit en nog wel een kater.

7 november 2004 zijn we voor de eerste keer met Mickey naar een show geweest in Apeldoorn. Een broertje van Mickey was er ook en zij moesten het tegen elkaar opnemen in de jeugdklasse katers 6-10 mnd Brits korthaar wit. De keurmeester vond het een heel moeilijke keuze, maar na lang twijfelen en de mening van een andere keurmeester in te hebben gewonnen werd Mickey tweede. Maar voor ons was hij toch de mooiste. Maar onder tussen heeft Mickey zijn kampioenstitel behaalt.

Het is een ontzettend knuffelbeest en is een ontzettende babbelaar, hij heeft hele verhalen te vertellen als ik thuis kom van mijn werk. Voor visite is hij een beetje bang en kijkt eerst wat voor vlees hij in de kuip heeft voor hij zich laat zien.

Nu op zijn oude dag maakt hij zich niet meer zo druk en laat zich ook uitgebreid knuffelen door de kinderen hij komt zelfs af en toe op schoot liggen, maar ligt het liefst tegen je aan gevleid op de bank of in zijn hangmatje in de krabpaal, samen met zijn nieuwste vriendinnetje Nala zorgt hij voor leven in de brouwerij.

Met veel pijn in mijn hart heb ik 29 mei 2017 afscheid genomen van onze witte knuffelbeer, het lijfje was op na 13 jaar. Mickey je was een kat om nooit te vergeten.