Moortje

Zij is geboren op 3 juni 2001. Moortje is een gesteriliseerde Europese korthaar. Wij hebben haar uit het asiel gehaald in Tilburg en het was liefde op het eerste gezicht. De vrijwilligers bij het dierenasiel hadden haar Silly genoemd, maar ze kwam op mij absoluut niet ‘Silly’ over. Dus besloot ik haar Moortje te noemen om dat ze zo zwart zag.

Alleen de eerste dag in haar nieuwe huis verliep een beetje anders dan gehoopt. Bij aankomst moest zij namelijk meteen gewassen worden omdat ze tijdens de autorit van 15 minuten zichzelf helemaal had onder gepoept. Geen prettige binnenkomer dus.

Omdat we niet genoeg kattenvoer in huis hadden ging ik nog even naar de winkel en moest Moortje zich even alleen redden. Toen ik terug kwam kon ik haar nergens vinden. Ik helemaal in paniek, na alles te hebben afgezocht, zou ze misschien naar buiten zijn geglipt? Toen hoorde ik opeens een benauwd miauwtje uit de huiskamer komen. Ze was tussen de verwarming en de muur omhoog geklommen en wist niet hoe ze nu weer naar beneden moest komen. Wat was ik opgelucht en toen ik haar had bevrijd kon ik er toch wel om lachen.

Toen ik met Peter samen ging wonen moest ook Moortje natuurlijk mee. Het was voor haar in het begin wel wat eenzaam daarom besloten wij er een katje bij te nemen zodat ze wat gezelschap heeft als Peter en ik zijn werken. Dit werd Stitch.

Moortje was een ontzettend lieve aanhankelijke kat en praatte graag tegen je. Als je begon te fluiten werd ze helemaal dol en kwam ze kopjes geven en ging zelfs op je schoot liggen melktrappelen. Moortje was een zeer sociale kat, die zich makkelijk liet aanhalen door visite en niet bang was voor kleine kinderen.

januari 2007 ontdekte wij dat Moortje suikerziekte had ontwikkeld. Dat was voor ons behoorlijk schrikken want ze had geen overgewicht en was nog niet oud genoeg om ouderdoms suiker te krijgen. Ze kreeg 2 keer per dag insuline toegedient en hebben haar zo toch nog een jaar bij ons te kunnen houden Na een terug val nadat wij terug waren van een skivakantie was het te veel voor haar en kon ze er niet meer bovenop komen. Februari 2008 was haar strijd met diabetes voorbij. Ik mis haar nog iedere dag want ze was voor mij een heel bijzonder lieve kat. Meisje het gaa je goed wij zullen je nooit vergeten.